Beleid inzake keuze tot sluitingstijd en beperken van voedselverspilling

Tot sluitingstijd ruime keuze

We staan voor; tot sluitingstijd een ruime keuze in onze heerlijke verse brood en banket producten. Elke dag opnieuw maken we een zorgvuldige afweging over welke en hoeveel, producten we de volgende dag in onze winkels presenteren. Ondanks deze zorgvuldige afweging kan het een enkele keer voorkomen dat het ons niet lukt om tot sluitingstijd in alle productgroepen een ruime keuze te realiseren. Om deze ruime keuze mogelijk te maken, is er elke dag heerlijk brood en banket over. Soms meer, soms minder, maar altijd brood en banket wat nog goed is en dat is natuurlijk bijzonder jammer om weg te gooien. Niet alleen is het jammer dat niemand kan genieten van deze lekkere producten, maar voedselverspilling is beslist ook slecht voor het milieu. Om die redenen werkt Bakkerij Boender samen met Too Good To Go.

Too Good To Go

Ons doel is om tenminste 80% van ons brood en banket dat op het einde van de dag over is aan te bieden via een Too Good To Go Box. Op die manier willen we voedselverspilling tegengaan en een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Wekelijks meten we per winkel of we dit doel behaald hebben. De Too Good To Go boxen die we voor €4,99 aanbieden hebben een waarde van €14,99 euro of meer. Wat je aan heerlijk brood en banket in de box aantreft, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere keer opnieuw dus een verrassing. Om ook een bijdrage te leveren aan vermindering van voedselverspilling instaleer je de Too Good To Go app en bestel je via deze app eenvoudig een box. Zo help je persoonlijk mee voedselverspilling tegen te gaan. We bieden ochtend en middag Too Good to Go Boxen aan, zo is er voor iedereen wel een ophaal moment dat past. Hou de app goed in de gaten want geregeld zijn de boxen snel uitverkocht.

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

 

Voor meer informatie over Too Good To Go ga je naar de website: https://toogoodtogo.nl

Buiten de samenwerking met To Good To Go werkt Bakkerij Boender ook samen met de Voedselbank Hoeksche Waard. Niet alleen om voedselverspilling tegen te gaan maar uiteraard ook om armoede te bestrijden. 

Bakkerij Boender: voor pure verwennerij