Volkorenbrood in de Schijf van Vijf

In de nieuwe Schijf van Vijf hebben volkoren graanproducten een nog prominentere plek gekregen. Volkorenbrood is een van de helden uit de nieuwe Schijf van Vijf. De Schijf van Vijf is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel dat de essentie van gezond eten laat zien. Volgens het Voedingscentrum is het eten van volkorenbrood en andere volkorenproducten een makkelijke manier om elke dag voedingsvezels, ijzer, jodium en B-vitamines binnen te krijgen. Ook geeft het Voedingscentrum aan dat je met 3 volkoren boterhammen per dag het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 (suikerziekte) en darmkanker verkleint.

 

Volkorenbrood van Bakkerij Boender

Bakkerij Boender hecht er aan om duidelijk aan te geven welke brood 100% volkorenbrood is. In de webshop is er onderscheid gemaakt tussen Wit, Bruin en 100% Volkorenbrood.

  • Witbrood. Brood gemaakt van bloem. Bloem is meel waar de zemelen uitgezeefd zijn.
  • 100% Volkorenbrood. Brood waarbij het gebruikte volkorenmeel is bereid uit te hele graankorrel. Alle bestanddelen van de korrel zijn in hun natuurlijke verhouding aanwezig. Buiten graan kunnen er in het brood ook nog zaden verwerkt zijn zoals, zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad etc.
  • Bruinbrood. Alle broden die in hun samenstelling tussen wit en volkorenbrood geclassificeerd kunnen worden. Broden gebakken van meel waar de zemelen niet geheel uitgezeefd zijn. Soms zelf in hoge mate aanwezig zijn maar niet aan de 100% Volkorenbrood eis voldoen.


Boender Donker Volkoren & Woudmeerkoren brood

Beide broden hebben een donkere kruimkleur en specifieke smaak. Deze karakteristieke kenmerken worden door de toevoeging van tarwemout bewerkstelligd. Boender Donker Volkoren is een 100% Volkorenbrood en bevat 6.5 gram vezels per 100 gram brood. Woudmeerkoren is geen volkorenbrood en bevat 3 gram vezels per 100 gram brood. Het Woudmeerkoren is hiermee een heerlijk brood met een zachte kruim maar geen volkorenbrood. Een brood dat wat betreft de hoeveelheid voedingsvezel tussen wit en tarwebrood geclassificeerd kan worden.

Bakkerij Boender: voor pure verwennerij